Workshop


19 aprilie 2016 ora 10,00
Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5 (str. Gheorghe Petrașcu 49, sector 3)

si
21 aprilie 2016 ora 14.00
ARCUB (str. Lipscani nr. 84-90)


Florian Ghimpu

Tatic, actor, actor si regizor de dublaj, muzician
Fost prezentator al emisiunii TV ” Copiii spun lucruri trasnite…”
Am jucat in peste 12 filme difuzate in tara si in strainatate, alaturi de actori ca Wesley Snipes, Peter Jackson, Gheorghe Dinica, Steven Bauer, Steven Segal

Personaje dublate (cateva):
–          Fulger McQueen –  Cars
–          Leul Alex – Madagascar
–          Mike Wazowski – Universitatea Monstrilor
–          Patrick Winslow – Strumfii
–          ….sute de personaje in alte filme si seriale difuzate pe Disney Channel si Disney Junior

 

Workshop

Timp de o ora, copiii vor avea ocazia sa fie actori, sa joace scene exact ca in filme, sa citeasca la prima vedere un text si sa il joace cu un partener de scena.
Textele vor fi scrise special pentru varsta si experienta lor de viata; copiii vor avea  ocazia sa interpreteze acele dialoguri in mai multe feluri, in functie de personajele pe care le iubesc, pe care le urmaresc si care le modeleaza adolescenta.
Libertatea de exprimare, dezinhibarea si usurinta de a interpreta sunt calitatile pe care le vom cauta, dezvolta si de care ne vom bucura. Nu vom cauta competitia.
Pentru o ora vom fi actori, vom aplauda, ne vom distra si ne vom simti ca pe un mic platou de filmare.


Tanarul regizor, Florian Ghimpu,  a reusit sa-i faca intr-un tip record pe mai tinerii actori pentru un minut sa intre in pielea personajelor, starnind ovatiile publicului (nu tebuie sa ma credeti pe cuvant, imaginile vorbesc de la sine), care, fireste s-a manifestat pe masura. pe masura spectacolului, pe masura varstei lor…. Un lucru e cert: Florian Ghimpu si-a facut o spectaculoasa intrare in marea familie Dream Fest!

 

DSC_4094

 

DSC_4087

 


 

caiet program dream fest 2016_Page_15


Giuseppe Piccillo


 

 

gp 1

 

Giuseppe Piccillo este recidivist! Da, ati citi bine, este recidivist. Fireste, o recidiva artistica, pentru ca si in acest an a acceptat – pentru a cata oara? – sa faca o lectie deschisa in ale teatrului cu tinerii aspiranti la statutul de vedeta, alesi dintre membrii celui mai important juriu al Dream Fest, Marele Juriu al Copiilor!

 

gp 2

 

Giuseppe, un regizor atent la fiecare replica, fiecare gest al micilor sai artisti..

 

gp 3

 

Dragostea nu omoara, dar, pe scena, pentru cresterea dramaticmului actiuni, parca un mic lesin da bine la public…

 

gp 4

 

Daca scenariul o cere, iar Piccillo o aproba, un sarutat de mana este tot ce isi poate dori tanarul amorez de ocazie. mai ales ca nu trebuie sa se fastaceasca, sa roseasca, sa nu stie cum sa ceara…


 

 

PIM


 

DSC_4072

 

In cele sase editii de festival, sute de copii s-au asezat pe scaunul din fata lui Mihai Panzaru PIM. Si toti acesti tineri au plecat fericiti cu propriul chip imortalizat de cunoscutul artist. Nu va imaginati ca in aceasta imagine maestrul a inceput sa faca barcute de hartie. Pur si simplu, s-a varsat paharul cu apa, motiv pentru care un copil a stat ceva mai mult la pozat…