Warning: Constants may only evaluate to scalar values in /home/aldacofi/public_html/wp/wp-content/plugins/easy-fancybox/easy-fancybox.php on line 40

Notice: Use of undefined constant FANCYBOX_VERSIONS - assumed 'FANCYBOX_VERSIONS' in /home/aldacofi/public_html/wp/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/class-easyfancybox.php on line 208

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /home/aldacofi/public_html/wp/wp-content/plugins/easy-fancybox/inc/class-easyfancybox.php on line 208
COMUNICATE DE PRESA – Dream Fest Cinema 2016

COMUNICAT DE PRESĂ


Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” – un proiect de educație prin cultură pentru copii, în ”Săptămâna Altfel” (18 – 22 aprilie)

 

Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” începe, la București, luni, 18 aprilie. În cele cinci zile de festival, copiii și adolescenții au acces la 13 noi filme artistice și scurt-metraje, muzică, workshopuri și concursuri despre arta cinematografică și fotografie. Intrarea este liberă la toate manifestările.

 

”Dream Fest Cinema” este un proiect cultural, cu dimensiune educațională. Elevii învață să iubească artele vizuale, dintr-o altă perspectivă decât cea comună lor, a computerului. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât educația din cadrul școlii este percepută că fiind rigidă, programele școlare fiind, adesea, contestate, din cauza conținutului greoi și a numărului disciplinelor. Învățarea și educația prin cultură sunt însă necesare, iar ele pot fi dezvoltate în afara programelor școlare. Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” vine să completeze educația celei mai tinere generații într-un mod plăcut și facil, îndreptând atenția către cultură și în mod special către artele vizuale.

 

Programul Festivalului se deschide luni, cu o Gală în cadrul căreia soprana Felicia Filip va susține un recital extraordinar. În fiecare zi, sunt proiectate între două și patru filme. Marți și miercuri, copiii și adolescenții pot participa la workshopuri despre lumea Disney și scenariile de film, susținute de actorul român Florian Ghimpu (19 aprilie), respectiv actorul belgian Giuseppe Piccillo (20 aprilie). ”Dream Fest Cinema” se va încheia vineri, 22 aprilie, cu acordarea premiilor din partea juriului internațional format din 13 specialiști în cinematografie, dar și din partea juriului copiilor, trupa ”Pro Consul” punând punct Festivalului cu un concert susținut,  începând cu ora 18.30, la Opera Comică pentru Copii.


 

Producătorii ”Dream Fest Cinema” sunt Primăria Municipiului București, ARCUB, Asociațiile Pro Familia și Inițiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și instituții de cultură bucureștene.

Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” se află la a șasea ediție, fiind creat de regizorul Cornel Diaconu, autor al multor filme cu copii și despre copii, precum și al Festivalului de Film pentru Tineret Costinești.


 

Evenimentele ”Dream Fest Cinema” vor avea loc în următoarele locații:

–              Școala Gimnazială de Arte nr. 5 (str. Gheorghe Petrașcu 49, sector 3) în zilele de 18 aprilie (orele 15.30 – 18), 19 aprilie (orele 10 – 18), 20 aprilie (orele 10 – 16);

–              Teatrul Excelsior (str. Academiei nr. 28, sector 1) în ziua de 21 aprilie (orele 15.30 – 19.00);

–              Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești nr. 16, sector 6) în ziua de 22 aprilie (orele 18.00 – 20.00).


 

Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” are parteneri
Primăria Sectorului 3, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Școala Gimnazială de Arte nr. 5, Gain Events, MDV, Glob Com Media, Zaitoone, Alexandrion, Mc Donalds, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Giffoni.


 

Parteneri media: Realitatea TV, realitatea.net, Uniunea Ziariștilor Profesioniști.

 

 


Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema”


http://www.ultima-ora.ro/2016/04/17/festivalul-international-de-film-pentru-copii-si-adolescenti-dream-fest-cinema/


Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” începe la Bucureşti, luni, 18 aprilie. Este un proiect de educaţie prin cultură pentru copii, în „Săptămâna Altfel” (18 – 22 aprilie). În cele cinci zile de festival, copiii şi adolescenţii au acces la 13 noi filme artistice şi scurt-metraje, muzică, workshopuri şi concursuri despre arta cinematografică şi fotografie. Intrarea este liberă la toate manifestările.

„Dream Fest Cinema” este un proiect cultural, cu dimensiune educaţională. Elevii învaţă să iubească artele vizuale, dintr-o altă perspectivă decât cea comună lor, a computerului. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât educaţia din cadrul şcolii este percepută că fiind rigidă, programele şcolare fiind, adesea, contestate, din cauza conţinutului greoi şi a numărului disciplinelor. Învăţarea şi educaţia prin cultură sunt însă necesare, iar ele pot fi dezvoltate în afara programelor şcolare. Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” vine să completeze educaţia celei mai tinere generaţii într-un mod plăcut şi facil, îndreptând atenţia către cultură şi în mod special către artele vizuale.

Programul Festivalului se deschide luni, cu o Gală în cadrul căreia soprana Felicia Filip va susţine un recital extraordinar. În fiecare zi, sunt proiectate între două şi patru filme. Marţi şi miercuri, copiii şi adolescenţii pot participa la workshopuri despre lumea Disney şi scenariile de film, susţinute de actorul român Florian Ghimpu (19 aprilie), respectiv actorul belgian Giuseppe Piccillo (20 aprilie). „Dream Fest Cinema” se va încheia vineri, 22 aprilie, cu acordarea premiilor din partea juriului internaţional format din 13 specialişti în cinematografie, dar şi din partea juriului copiilor, trupa Pro Consul punând punct Festivalului cu un concert susţinut,  începând cu ora 18.30, la Opera Comică pentru Copii.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” se află la a şasea ediţie, fiind creat de regizorul Cornel Diaconu, autor al multor filme cu copii şi despre copii, precum şi al Festivalului de Film pentru Tineret Costineşti.

Producătorii „Dream Fest Cinema” sunt Primăria Municipiului Bucureşti, ARCUB, Asociaţiile Pro Familia şi Iniţiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi instituţii de cultură bucureştene. Partenerii proiectului sunt Primăria Sectorului 3, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5, Gain Events, MDV, Glob Com Media, Zaitoone, Alexandrion, Mc Donalds, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Giffoni. Parteneri media: Realitatea TV, realitatea.net, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România.

Evenimentele „Dream Fest Cinema” vor avea loc în următoarele locaţii:

–           Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 (str. Gheorghe Petraşcu 49, sector 3) în zilele de 18 aprilie (orele 15.30 – 18), 19 aprilie (orele 10 – 18), 20 aprilie (orele 10 – 16);

–           Teatrul Excelsior (str. Academiei nr. 28, sector 1) în ziua de 21 aprilie (orele 15.30 – 19.00);

–           Opera Comică pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16, sector 6) în ziua de 22 aprilie (orele 18.00 – 20.00).

Mai multe detalii despre filme şi juriu, pe www.dreamfestcinema.com


Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema”


Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema”


Răzvan Sava:
Adulții au obligația să nu frângă aripile creative ale copiilor prin judecăți de valoare

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/razvan-sava-adul-ii-au-obliga-ia-sa-nu-franga-aripile-creative-ale-copiilor-prin-judeca-i-de-valoare_1926405.html#ixzz46NSBsSDE
Follow us: @realitatea on Twitter

dream-fest-1_46801100

 

”Am sprijinit și voi sprijini orice formă valoroasă de exprimare a potențialului vostru creativ. Vă voi sprijini să vă descoperiți drumul în viață și să obțineți rezultate valoroase în activitatea școlară, sport și cultură. Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți vă oferă posiblitatea de a vă exprima așa cum simțiți. Avem obligația să vă fim alături și să vă sprijinim. Noi, adulții, avem obligația să vă privim, să vă ascultăm și să nu vă frângem aripile prin judecăți de valoare greșite”, a declarat Răzvan Sava, prezent, marți, la ”Dream Fest Cinema”, Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți care se desfășoară în aceste zile la București.

”Dream Fest Cinema” este un proiect cultural, cu dimensiune educațională, în cadrul căruia elevii învață să iubească artele vizuale și cultura dintr-o altă perspectivă decât cea predată în unitățile de învățământ. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât educația din cadrul școlii este percepută că fiind rigidă, programele școlare sunt contestate adesea din cauza conținutului greoi și a numărului disciplinelor.

Răzvan Sava a mărturisit în fața celor 300 de copii care umpleau sala de spectacole a Școlii Gimnaziale nr. 5 de Arte că participă la Festival cu un ”puternic sentiment de emoție” în suflet. ”Pe de-o parte, este vorba despre un sentiment de teamă, teama de a ne pierde cultura. Zi de zi, toate studiile de specialitate ne arată cum voi, copiii și tinerii noștri, vă indepărtați tot mai mult de cultura VIE și vă ascundeți în spatele unui laptop sau al unui smartphone. Noi, adulții, trebuie să vă arătăm calea prin care laptopul, tableta sau smartphon-ul pot deveni un instrument de cultură. Pe de altă parte, simt o bucurie mare când particip la astfel de evenimente valoroase care vă scot în evidență spiritul creativ extraordinar. Mă bucur să văd că există în continuare în voi o energie culturală fantastic de mare, pe care abia asteptați să ne-o împărtășiți, să ne-o arătați”, a fost mesajul primarului rostit în fața copiilor, care nu doar că l-au ascultat atenți, dar l-au și aplaudat la final.

”Dream Fest Cinema” este dedicat tuturor copiilor care vor să vizioneze noi filme pentru vârsta lor, să participe la concursuri de scenarii și fotografie, să învețe cum să joace un rol sau să cunoască actori din filmele pe care le văd pe ecran ori ale căror voci le recunosc din cele mai îndrăgite filme de animație.
Florian Ghimpu, actor și regizor de dublaj, muzician și fost prezentator al emisiunii ”Copiii spun lucruri trasnite”, care dublează personaje precum Fulger McQueen din filmul ”Cars”, leul Alex din ”Madagascar”, Patrick Winslow din ”Ștrumfii”, precum și alte sute de personaje din filme și seriale difuzate pe Disney Channel si Disney Junior a susținut, marți, un atelier în care copiii au avut ocazia sa fie actori pentru câteva minute. Libertatea de exprimare, dezinhibarea și ușurința de a interpreta sunt calitățile care sunt căutate la copii, dezvoltate spre bucuria tuturor, și nu competiția.

Lavinia Șandru, realizatoarea emisiunii ”Deschide lumea” este directorul Festivalului Internațional pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema”, produs de Primăria Municipiului București, ARCUB, Asociațiile Pro Familia și Inițiativa Ecologistă Europeană, având ca parteneri media Realitatea TV, realitatea.net și Uniunea Ziariștilor Profesioniști. Lavinia Șandru, actriță de formație, este o promotoare a educației prin cultură, prin proiecte alternative școlii, ea reușind să atragă în susținerea Dream Fest Cinema instituții precum Primăria Sectorului 3, Teatrul Excelsior și Opera Comică pentru Copii, dar și numeroși sponsori precum Mc Donald s, Aqua Carpatica, Gain Events, MDV, Glob Com Media, Zaitoone, Alexandrion, Domeniile Sâmburești, Cafeneaua Actorilor și Giffoni.


Lavinia Șandru invită copiii la Dream Fest Cinema – alegerea ”de vis” în Săptămâna Altfel

 

prezentatori_50837100

”Dream Fest Cinema” este un proiect cultural, cu dimensiune educațională. Elevii învață să iubească artele vizuale, dintr-o altă perspectivă decât cea comună lor, atât de acaparatoare, a computerului. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât educația din cadrul școlii este percepută că fiind rigidă, programele școlare sunt contestate adesea din cauza conținutului greoi și a numărului disciplinelor. Învățarea și educația prin cultură sunt însă necesare, iar ele pot fi dezvoltate în afara programelor școlare. Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” vine să completeze educația celei mai tinere generații într-un mod plăcut și facil, îndreptând atenția către cultură și în mod special către artele vizuale.

Programul Festivalului s-a deschis luni cu o Gală în cadrul căreia soprana Felicia Filip a susținut un recital extraordinar, special pentru copii. Artista Mariana Pachis a transpus, live, sentimentele transmise prin muzică, într-o manieră originală sand art, de desen în nisip. Recitalul Feliciei Filip a fost precedat de interpreta Gloria Melu, fostă componentă a trupei LaLa Band, festivalul de film debutând cu două proiecții: un scurt metraj de producție italiană – Due Piedi Sinistri/Două picioare stângi și un film artistic belgian despre prietenie și dragostea pentru necuvântătoare- Les oiseaux de passage/Birds of Passage/Păsările călătoare.

În fiecare zi din cadrul festivalului Dream Fest Cinema sunt proiectate între două și patru filme. Marți și miercuri, sunt organizate workshopuri despre lumea Disney și scenariile de film, susținute de actorul român Florian Ghimpu și actorul belgian Giuseppe Piccillo. ”Dream Fest Cinema” se va încheia vineri, 22 aprilie, cu acordarea premiilor din partea juriului internațional format din 13 specialiști în cinematografie, dar și din partea juriului copiilor. Trupa ”Pro Consul” va încheia Festivalul cu un concert, începând cu ora 18.30, la Opera Comică pentru Copii.

Producătorii ”Dream Fest Cinema” sunt Primăria Municipiului București, ARCUB, Asociațiile Pro Familia și Inițiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și instituții de cultură bucureștene.

Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” se află la a șasea ediție, fiind creat de regizorul Cornel Diaconu, autor al multor filme cu copii și despre copii, precum și al Festivalului de Film pentru Tineret Costinești.
Evenimentele ”Dream Fest Cinema” vor avea loc în următoarele locații:
– Școala Gimnazială de Arte nr. 5 (str. Gheorghe Petrașcu 49, sector 3) în zilele de 19 aprilie (orele 10 – 18) și 20 aprilie (orele 10 – 16);
– Teatrul Excelsior (str. Academiei nr. 28, sector 1) în ziua de 21 aprilie (orele 15.30 – 19.00);
– Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești nr. 16, sector 6) în ziua de 22 aprilie (orele 18.00 – 20.00).


Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema”

 

http://www.bookuria.info/festivalul-international-de-film-pentru-copii-dream-fest-cinema/


 

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” începe la Bucureşti, luni, 18 aprilie. Este un proiect de educaţie prin cultură pentru copii, în „Săptămâna Altfel” (18 – 22 aprilie). În cele cinci zile de festival, copiii şi adolescenţii au acces la 13 noi filme artistice şi scurt-metraje, muzică, workshopuri şi concursuri despre arta cinematografică şi fotografie. Intrarea este liberă la toate manifestările.

„Dream Fest Cinema” este un proiect cultural, cu dimensiune educaţională. Elevii învaţă să iubească artele vizuale, dintr-o altă perspectivă decât cea comună lor, a computerului. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât educaţia din cadrul şcolii este percepută că fiind rigidă, programele şcolare fiind, adesea, contestate, din cauza conţinutului greoi şi a numărului disciplinelor. Învăţarea şi educaţia prin cultură sunt însă necesare, iar ele pot fi dezvoltate în afara programelor şcolare. Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” vine să completeze educaţia celei mai tinere generaţii într-un mod plăcut şi facil, îndreptând atenţia către cultură şi în mod special către artele vizuale.

Programul Festivalului se deschide luni, cu o Gală în cadrul căreia soprana Felicia Filip va susţine un recital extraordinar. În fiecare zi, sunt proiectate între două şi patru filme. Marţi şi miercuri, copiii şi adolescenţii pot participa la workshopuri despre lumea Disney şi scenariile de film, susţinute de actorul român Florian Ghimpu (19 aprilie), respectiv actorul belgian Giuseppe Piccillo (20 aprilie). „Dream Fest Cinema” se va încheia vineri, 22 aprilie, cu acordarea premiilor din partea juriului internaţional format din 13 specialişti în cinematografie, dar şi din partea juriului copiilor, trupa Pro Consul punând punct Festivalului cu un concert susţinut,  începând cu ora 18.30, la Opera Comică pentru Copii.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” se află la a şasea ediţie, fiind creat de regizorul Cornel Diaconu, autor al multor filme cu copii şi despre copii, precum şi al Festivalului de Film pentru Tineret Costineşti.

Producătorii „Dream Fest Cinema” sunt Primăria Municipiului Bucureşti, ARCUB, Asociaţiile Pro Familia şi Iniţiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi instituţii de cultură bucureştene. Partenerii proiectului sunt Primăria Sectorului 3, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5, Gain Events, MDV, Glob Com Media, Zaitoone, Alexandrion, Mc Donalds, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Giffoni. Parteneri media: Realitatea TV, realitatea.net, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România.

Evenimentele „Dream Fest Cinema” vor avea loc în următoarele locaţii:

  • Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 (str. Gheorghe Petraşcu 49, sector 3) în zilele de 18 aprilie (orele 15.30 – 18), 19 aprilie (orele 10 – 18), 20 aprilie (orele 10 – 16);
  • Teatrul Excelsior (str. Academiei nr. 28, sector 1) în ziua de 21 aprilie (orele 15.30 – 19.00);
  • Opera Comică pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16, sector 6) în ziua de 22 aprilie (orele 18.00 – 20.00).

 

Mai multe detalii despre filme şi juriu, pe www.dreamfestcinema.com


Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema”

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema”


 

Festivalul International de Film pentru Copii si Adolescenti „Dream Fest Cinema”

Festivalul International de Film pentru Copii si Adolescenti „Dream Fest Cinema”


Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema”

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema”


 

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” începe la Bucureşti, luni, 18 aprilie. Este un proiect de educaţie prin cultură pentru copii, în „Săptămâna Altfel” (18 – 22 aprilie). În cele cinci zile de festival, copiii şi adolescenţii au acces la 13 noi filme artistice şi scurt-metraje, muzică, workshopuri şi concursuri despre arta cinematografică şi fotografie. Intrarea este liberă la toate manifestările.

„Dream Fest Cinema” este un proiect cultural, cu dimensiune educaţională. Elevii învaţă să iubească artele vizuale, dintr-o altă perspectivă decât cea comună lor, a computerului. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât educaţia din cadrul şcolii este percepută că fiind rigidă, programele şcolare fiind, adesea, contestate, din cauza conţinutului greoi şi a numărului disciplinelor. Învăţarea şi educaţia prin cultură sunt însă necesare, iar ele pot fi dezvoltate în afara programelor şcolare. Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” vine să completeze educaţia celei mai tinere generaţii într-un mod plăcut şi facil, îndreptând atenţia către cultură şi în mod special către artele vizuale.

Programul Festivalului se deschide luni, cu o Gală în cadrul căreia soprana Felicia Filip va susţine un recital extraordinar. În fiecare zi, sunt proiectate între două şi patru filme. Marţi şi miercuri, copiii şi adolescenţii pot participa la workshopuri despre lumea Disney şi scenariile de film, susţinute de actorul român Florian Ghimpu (19 aprilie), respectiv actorul belgian Giuseppe Piccillo (20 aprilie). „Dream Fest Cinema” se va încheia vineri, 22 aprilie, cu acordarea premiilor din partea juriului internaţional format din 13 specialişti în cinematografie, dar şi din partea juriului copiilor, trupa Pro Consul punând punct Festivalului cu un concert susţinut, începând cu ora 18.30, la Opera Comică pentru Copii.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” se află la a şasea ediţie, fiind creat de regizorul Cornel Diaconu, autor al multor filme cu copii şi despre copii, precum şi al Festivalului de Film pentru Tineret Costineşti.

Producătorii „Dream Fest Cinema” sunt Primăria Municipiului Bucureşti, ARCUB, Asociaţiile Pro Familia şi Iniţiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi instituţii de cultură bucureştene. Partenerii proiectului sunt Primăria Sectorului 3, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5, Gain Events, MDV, Glob Com Media, Zaitoone, Alexandrion, Mc Donalds, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Giffoni. Parteneri media: Realitatea TV, realitatea.net, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România.

Evenimentele „Dream Fest Cinema” vor avea loc în următoarele locaţii:

– Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 (str. Gheorghe Petraşcu 49, sector 3) în zilele de 18 aprilie (orele 15.30 – 18), 19 aprilie (orele 10 – 18), 20 aprilie (orele 10 – 16);

– Teatrul Excelsior (str. Academiei nr. 28, sector 1) în ziua de 21 aprilie (orele 15.30 – 19.00);

– Opera Comică pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16, sector 6) în ziua de 22 aprilie (orele 18.00 – 20.00).


Dream Fest Cinema – Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi

Publicat: 18 Aprilie 2016

http://radioromaniacultural.ro/dream_fest_cinema_festivalul_international_de_film_pentru_copii_si_adolescenti-47962


Cea de-a şasea ediţie a festivalului internaţional de film pentru copii şi adolescenţi Dream Fest Cinema se va desfăşura până vineri, în Bucureşti, la Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5, la Teatrul Excelsior şi Opera Comică pentru Copii.

Festivalul, proiect de educaţie prin cultură pentru copii inclus în ”Săptămâna Altfel”, se deschide astăzi, la Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5, cu o gală în cadrul căreia soprana Felicia Filip va susţine un recital.

În cele cinci zile de festival, copiii şi adolescenţii vor avea acces la 13 noi filme de lung şi scurtmetraj, concerte, workshop-uri şi concursuri despre arta cinematografică şi fotografie. Intrarea este liberă la toate manifestările.


Un elev din Petroșani, regizor de film într-un important festival internațional de film pentru adolescenți

Dream Fest Cinema, Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți, prezintă astăzi la București un scurt metraj realizat de un elev român, în vârstă de 16 ani, din Petroșani. Andrei Popa va fi prezent în sală și va vorbi despre filmul său, pe care deja criticii de film care au văzut pelicula au numai cuvinte de laudă.

andrei-popa

Filmul se numește ”Etichetă vs. Definiţie” are o durată de 8 minute și poartă amprenta de Regie, Imagine și Montaj a lui Andrei Popa. Din distribuție fac parte: Vlad Muntean, Lavinia Buruiană, Andrada Meterez, Alin Bosnea, Rareș David, Matilda Moldovan, Gabriel Raicu, Andreea Sîn și Larisa Staicu, toți fiind colegi ai tânărului regizor amator.

Andrei Popa are 16 ani, este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” – Petroşani.

”Pasiunea pentru film pot spune că a apărut pe parcursul anilor în care am participat în taberele de film organizate de domnul Dumitru Lupu – un maestru al muzicii româneşti şi al spectacolelor. Îmi doresc să continui studiile la facultatea de regie film şi mi-am dorit tare mult să fac şi primul meu film. Am avut parte de nişte colegi extraordinari care m-au ajutat ca acest lucru să se îndeplinească.
Filmul “Etichetă vs. definiţie” ilustrează multe întâmplări adevărate care au loc în viaţa de zi cu zi a multor elevi. Dar, totuşi, într-un final realizăm că nu a fi popular este ceea ce contează cu adevărat, ci puterea de a fi tu însuţi”, spune Andrei Popa despre pasiunea sa pentru film.

Proiecția scurt metrajului “Etichetă vs. definiţie” va avea loc astăzi, la Teatrul Excelsior din Capitală, începând cu ora 17.30. Înainte și după, sunt programate alte două filme pentru copii: ”Prietenul meu Raffi” (Germania), de la ora 15.30, cu participarea regizorului Arend Aghte, și filmul ”La limită/The Edge” (România), de la ora 17.45, cu participarea regizorului Bogdan Alexe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

„Dream Fest Cinema”, în Şcoala Altfel. Elevii învață să iubească artele vizuale

http://eqynews.ro/dream-fest-cinema-in-scoala-altfel-elevii-invata-sa-iubeasca-artele-vizuale/


dream_fest_prezentatori_50837100_22773800.png

”Într-un mediu școlar, adesea suspectat de rigiditate, educația prin cultură nu-și mai găsește locul. De aceea, este nevoie de astfel de proiecte, prin care copiii sunt invitați să vizioneze filme și să afle lucruri noi despre modul în care ele se realizează, despre efortul depus de artiști pentru a realiza un produs ce merită respectat”, consideră Lavinia Șandru, directorul festivalului de film pentru copii și adolescenți, ”Dream Fest Cinema”.

La festival sunt prezenți actori și regizori străini ai filmelor prezentate în competiție, printre care și Toman Rychtera, actorul din rolul principal al filmului „In Your Dreams”. Sportiv practicant parkour și cascador, Toman Rychtera le-a vorbit copiilor români despre cât de important este să practice sportul în școală, iar actorul Giuseppe Piccillo a regizat împreună cu asistența câteva scene dintr-un film mut, învățându-i pe copii cum lucrează un regizor cu actorii.

În festival, este prezentat și un scurt metraj realizat de un elev de 16 ani din Petroșani. Andrei Popa a filmat, regizat și editat pelicula intitulată “Etichetă vs. definiţie” și care ilustrează întâmplări reale din viaţa de zi cu zi a multor elevi. ”Totuşi, într-un final realizăm că nu a fi popular este ceea ce contează cu adevărat, ci puterea de a fi tu însuţi”, spune micul cineast, în vârstă de 16 ani.

”Dream Fest Cinema” este un festival pentru copii produs de ARCUB și Primăria Municipiului București, împreună cu Asociațiile Pro Familia și Inițiativa Ecologistă Europeană, fiind susținut de Primăria Sectorului 3, Teatrul Excelsior și Opera Comică pentru Copii. Dream Fest Cinema se încheie vineri, cu un concert susținut de Pro Consul.


Un elev din Petroșani, regizor de film într-un important festival internațional de film pentru adolescenți

andrei popaDream Fest Cinema, Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți, prezintă astăzi la București un scurt metraj realizat de un elev român, în vârstă de 16 ani, din Petroșani. Andrei Popa va fi prezent în sală și va vorbi despre filmul său, pe care deja criticii de film care au văzut pelicula au numai cuvinte de laudă.

Filmul se numește ”Etichetă vs. Definiţie” are o durată de 8 minute și poartă amprenta de Regie, Imagine și Montaj a lui Andrei Popa. Din distribuție fac parte: Vlad Muntean, Lavinia Buruiană, Andrada Meterez, Alin Bosnea, Rareș David, Matilda Moldovan, Gabriel Raicu, Andreea Sîn și Larisa Staicu, toți fiind colegi ai tânărului regizor amator.

Andrei Popa are 16 ani, este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” – Petroşani.

”Pasiunea pentru film pot spune că a apărut pe parcursul anilor în care am participat în taberele de film organizate de domnul Dumitru Lupu – un maestru al muzicii româneşti şi al spectacolelor. Îmi doresc să continui studiile la facultatea de regie film şi mi-am dorit tare mult să fac şi primul meu film. Am avut parte de nişte colegi extraordinari care m-au ajutat ca acest lucru să se îndeplinească.
Filmul “Etichetă vs. definiţie” ilustrează multe întâmplări adevărate care au loc în viaţa de zi cu zi a multor elevi. Dar, totuşi, într-un final realizăm că nu a fi popular este ceea ce contează cu adevărat, ci puterea de a fi tu însuţi”, spune Andrei Popa despre pasiunea sa pentru film.

Proiecția scurt metrajului “Etichetă vs. definiţie” va avea loc astăzi, la Teatrul Excelsior din Capitală, începând cu ora 17.30. Înainte și după, sunt programate alte două filme pentru copii: ”Prietenul meu Raffi” (Germania), de la ora 15.30, cu participarea regizorului Arend Aghte, și filmul ”La limită/The Edge” (România), de la ora 17.45, cu participarea regizorului Bogdan Alexe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Concert Felicia Filip, proiecţii de film şi ateliere, în programul Dream Fest Cinema de la Bucureşti

BUCUREŞTI | Scris de Patricia Marinescu | 16 apr 2016
http://www.news.ro/cultura-media/concert-felicia-filip-proiectii-de-film-si-ateliere-in-programul-dream-fest-cinema-de-la-bucuresti-1922410016002016041715430223

 

Concert Felicia Filip, proiecţii de film şi ateliere, în programul Dream Fest Cinema de la Bucureşti

Cea de-a şasea ediţie a festivalului internaţional de film pentru copii şi adolescenţi Dream Fest Cinema se va desfăşura de luni până vineri şi propune proiecţii de film, concerte Felicia Filip şi Proconsul, dar şi ateliere, care vor avea loc în Bucureşti, la Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5, la Teatrul Excelsior şi Opera Comică pentru Copii.


Doi actori străini s-au implicat în proiectul educativ-cultural Dream Fest Cinema de la București

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/doi-actori-straini-s-au-implicat-in-proiectul-educativ-cultural-dream-fest-cinema-de-la-bucure-ti_1926949.html#ixzz47d4NN5Hn
Follow us: @realitatea on Twitter


Actorul belgian Giuseppe Piccillo, distribuit în cunoscutul serial Disney “Violetta”, a fost prezent miercuri, 20 aprilie, la Festivalul Internațional pentru Copii și Adolescenți Dream Fest Cinema de la București.

Giuseppe Piccillo este un apreciat animator pentru spectacolele de teatru stradal și mai ales pentru spectacole dedicate copiilor în școli, spitale etc.
În cadrul Dream Fest Cinema, el a condus un atelier de actorie, în care adolescenții au învățat cum se lucrează, sub coordonarea unui regizor, în pregătirea unei scene de film mut.
Giuseppe Piccillo a absolvit cursurile celebrei Școli de Teatru Florent din Paris. În ultimii șase ani, a făcut parte din echipa organizatorică a Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, Belgia.
În 2012, a filmat în România, sub conducerea lui Dan Chișu în filmul “Chasing Rainbows”. Anul trecut a filmat la Paris pentru noul sezon al cunoscutului serial Disney, “Violetta”.