Festivalul International de Film pentru Copii si Adolescenti

Dream Fest Cinema 2014

 

Juriul de specialitate


1
   Un veteran al criticii de film din România. Este absolvent al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Filologie. Îşi începe cariera de ziarist în calitate de colaborator la publicaţiile “Viaţa studenţească”, “Amfiteatru”, “Informaţia Bucureştiului” etc.
Este coautor al unor volume colective pe teme cinematografice:
“Cinema 2000”, “Cinema şi televiziune” etc. Numeroase cronici de film în cotidianul “România Liberă”. Membru în juriile criticii internaţionale (FIPRESCI) ale festivalurilor de la Salonic, Soci, Istanbul, Târgovişte, CineMaiubit, B-Fest, Dream Fest Slatina, Eco Fest România etc. Face parte din biroul Asociaţiei criticilor de film din cadrul UCIN.
 2
   Născut în Hollywood – California, în 1946. A crescut pe platourile de filmare ale unor mari studiouri: MGM şi RKO. A absolvit Colegiul de Artă Cinematografică din Los Angeles. A început să lucreze în industria cinematografică în 1967 şi a învăţat cel mai mult despre filme lucrând pe platourile de filmare
ca recuziter, asistent de imagine, realizator de efecte speciale în miniatură şi efecte speciale de mare anvergură, scenarist, actor, regizor secund şi producător, într-o carieră de peste 48 de ani. A participat la proiecte cinematografice în Canada, Brazilia, România, Grecia, Sri Lanka şi S.U.A., unde a lucrat la toate studiourile de film importante din Hollywood.
 3
    Licenţiată în Critică de Artă şi Masterat în Management Cultural (un studiu despre “Sistemul de Coproducţie. Analiză şi Posibilităţi pentru Lituania’’) obţinut la Academia de Arte din Vilnius. Din
2002 a lucrat în industria cinematografică din Lituania în calitate de Director de Producţie şi producător executiv. În 2006, alături de colegi din branşă a înfiinţat Studioul de film ’’Monoklis’’. Are un palmares
larg de producţie de filme documentare, de scurt-metraj şi artistice şi – de-asemenea – spectacole de teatru.
 4
    Giuseppe Piccillo este un tânăr actor belgian, de origine italiană.
A terminat cursurile celebrei Şcoli de Teatru FLORENT din Paris. A lucrat filme publicitare pentru televiziunea din Franţa. În ultimii 6 ani a făcut parte din echipa organizatorică a Festivalului Filmului de Dragoste – Mons – Belgia. În 2012 a filmat în România sub conducerea lui Dan Chişu în filmul ”Chasing Rainbows”. Este un talentat animator pentru spectacole de teatru stradal şi mai ales pentru spectacole dedicate copiilor în şcoli, spitale etc.
5
   Are în lucru cartea 99 de scenarii de scurt metraj şi a scris piese de teatru, unele publicate în Canada în publicații în limba română. În perioada 1997-1999 a fost directorul companiei de teatru independent RomThalia cu care a întreprins numeroase turnee în Italia. A regizat spectacolul de teatru radiofonic interactiv, pe internet, în premieră mondială, pentru RADIO 3 NET „Escapada”.
 6
    În 1979 a absolvit Institutul de Teatru şi Arta Filmului din Sofia. A devenit un critic de film foarte activ în diverse reviste, inclusiv în magazinele de film şi gazda unor show-uri despre cinema la radio şi televiziune. Între 1987-1990 a fost corespondent la Moscova al revistei bulgăreşti “Film”. De asemenea a contribuit la realizarea unor show-uri: “Still Frame” şi “City Lights”, dedicate cinematografului şi teatrului. A fost lector de estetica filmului la Universitatea din Plovdiv şi redactor şef al singurei reviste bulgăreşti de teorie şi cercetare în domeniul filmului – “Kino”. Este membră a Uniunii Bulgare a Realizatorilor de Film şi al Uniunii Bulgare a Jurnaliştilor FIPRESCI.

ivo_cropped

Marele Premiu “DREAM FEST CINEMA 2014”
acordat de juriul copiilor


ostwind

Ostwind/Windstorm/Furtuna

 Germany/Germania, 2013
Regia – Katja von Garnier


Locul II

DREAM FEST SLATINA 2014

acordat de Juriul Copiilor

 revederea

Revederea/Meeting Again

 Romania/România, 2014
Regia – Bogdan Alexe, Tiberiu Rotărescu

Locul III

DREAM FEST SLATINA 2014

acordat de Juriul Copiilor

 myke_s

Mike Says Goodbye/Salutări de la Mike

The Netherlands/Olanda, 2012
Regia – Maria Peters

Festivalul International de Film pentru Copii si Adolescenti

Dream Fest Slatina 2014

premiile juriului de specialitate


Mențiune specială pentru film de scurt metraj


 orizont_s

Horizon’s Sound/Sunetul orizontului

Italy/Italia 2014
Scenariu și regia – Violeta Bârlă

Premiul pentru cel mai bun scurt metraj

 tata_s

Weekend Dad/Tată de weekend
Denmark/Danemarca 2013

Regia – Johan Stahl Winthereik

Premiul pentru cel mai bun actor

myke_s

Maas Bronkhuyzen

Pentru rolul principal din filmul
Mike says Goodbye!/Salutări de la Mike
The Netherlands/Olanda 2012

Premiul pentru imagine

 perla

Morvarid/The Pearl/Perla


Islamic Republic of Iran/Iran 2012

Premiul pentru scenariu

 pionier

Aleksei Borodachyov și Aleksandr Karpilovsky

Chastnoe pionerskoye/I give you my word/Pe cuvânt de pionier
Russia/Rusia 2012

Premiu pentru regie
Ex Aequo

 frumusetea

 Lourens Blok

Deine Schonheit ist Nichts Wert…/
Your Beauty Worth Nothing/Frumusețea ta nu valorează nimic

Austria 2012

 ostwind

 Katja von Garnier

 

Ostwind/Windstorm/Furtuna
Germany/Germania, 2013

Premiul special al juriului

pionier

Chastnoe pionerskoye
I give you my word/Pe cuvânt de pionier

Russia/Rusia 2012
Regia – Aleksandr Karpilovky