sava

Ioan-Răzvan Sava – România

Primar general al Municipiului Bucureşti

“Cultura nu a distrus niciodată civilizaţia, însă civiliaţia poate fi moartea culturii”. Am ales acest citat al fisozofului şi eseistului român Vasile Băncilă pentru că – din păcate – este foarte actual. Laptopul, smartphone-ul sau alte gadgeturi moderne ţin departe tinerii noştri de mişcare, de sport, de cultură. Primăria Municipiului Bucureşti a încurajat şi va încuraja orice acţiune sportivă, orice acţiune culturală care să aducă un plus de valoare în formarea tinerilor noştri. Festivalul Dream Fest, devenit deja tradiţional, aduce plus valoare acţiunilor culturale ale oraşului. Bucureştiul are nevoie de cultură. Tinerii noştri au nevoie de cultură. Capitala are nevoie de Dream Fest”.


 

Robert Negoita 100 35

Robert Negoiţă  – România

Primar, Sectorul 3 – Bucureşti

Una dintre prioritățile mandatului meu de primar al Sectorului 3 a fost organizarea unui numar cât mai mare de evenimente culturale.
Mă bucur să putem fi parteneri, pentru al doilea an la rând, și să sprijinim festivalul de film pentru copii Dream Fest Cinema. Sper să continuăm această tradiție și în următorii ani.


 

lavinia

Lavinia Şandru – România

Director Dream Fest Cinema

Copilăria seamănă cu primăvara. Visare și aripi, imaginație și joc, desen și muzică. Spațiul unde toate acestea se adună sub un singur nume este ”Dream Fest” – Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți. În fiecare primăvară, aducem laolaltă artiști și copii, să se întreacă în idei. Le oferim filme pentru a se transpune în lumi noi și le arătăm cărări drepte spre viața ce-i așteaptă. Cinci zile de festival, în care arta se joacă în nisip, iar copiii și adolescenții învață să-și petreacă timpul frumos, consumând cultură pentru viitorul lor mai cuminte.
”Dream Fest” este un vis pe care noi l-am transformat în realitate. Dumneavoastră vă revine sarcina să ne transformați realitatea în vis!


 marin

 Marin Vladimir – România

Director artistic Dream Fest Cinema

Fiecare nouă ediție a Dream Fest Cinema, departe de a crea automatisme sau o rutină care să ușureze munca organizatorilor, înseamnă dimpotivă tot mai multe și mai neașteptate obstacole de trecut. Este adevărat că gustul succesului este cu atât mai intens cu cât dificultățile învinse sunt mai mari.
A șasea ediție a festivalului are cu ce se mândri: filme reprezentând 14 țări din Europa, Asia, America de Sud, cu o tematică variată, aptă să capteze interesul copiilor și adolescenților spectatori.
Alături de Juriul Copiilor, Juriul Internațional de Profesioniști format din critici, actori și creatori de film din 5 țări vor avea dificila sarcină de a alege cele mai bune filme dintr-o serie de titluri care, deși recente, sunt déjà apreciate și aureolate la festivaluri de prestigiu din Europa sau din afara ei.