Foto lafond

François Lafond – Franţa

Director general EuropaNova

François Lafond este Director General al Europa Nova, după ce a fost câteva luni secretar general şi membru al Consiliului Director al Institutului Aspen din Franţa (2012-2013) şi în prealabil  Director al biroului din Paris al German Marshall Fund al S.U.A. (2008-2011). Înainte de revenirea la Paris, a fost consilier special al Ministrului Afacerilor  Regionale din Italia si responsabil al relatiilor internationale pentru grupul “de lucru şi acţiune”  Glocus din Roma. A fost consilier al Secretarului de Stat al Afacerilor Străine din Italia (2006-2008), director adjunct al Policy Network la Londra ( 2003-2006), însărcinat cu afaceri, ulterior  Secretar General Adjunct al Notre Europe din Paris şi cercetător la Centrul Robert Schuman al Institutului Universitar European din Florenţa (1992-1999). François Lafond este licenţial al Institutului de Studii Politice din Grenoble, titular a trei masterate, de drept public, de studii politice şi studii europene, precum şi un vechi stagiar al Comisiei Europene de la Bruxelles. Pe parcursul anilor 2002-2009 a fost profesor asociat al Centrului de Studii Europene Po, a predat la Universitatea Syracuse din Florenţa şi la Universitatea liberă Enna/Kore din Sicilia. Este membru al consiliului ştiinţific al Fundaţiei Institute of European Democrats (Bruxelles), al centruluide reflecţie politică Glocus (Roma) si membru al biroului IDEFIE (Initiativa pentru dezvoltarea expertizei fraceze în Europa şi pe plan internaţional). Este de-asemenea un colaborator frecvent al cotidianului Europa din Italia şi al canalului de informaţii Frace 24.


 

Foto arend

Arend Agthe  – Germania

Scenarist, Regizor TV şi Cinema, Producător

Născut în 1949 în Rastede – Germania. A studiat literature germană, filozofie și teatru la Universitatea din Frankfurt. După ce a lucrat ca desenator și journalist, a început să producă filme de scurtmetraj. Mai târziu,  a devenit  liber-profesionist şi în calitate de scenarist și regizor de cinema și de televiziune a lucrat la multe programme pentru copii şi adulți. Filmele sale au fost premiate la numeroase festivalur iinternaționale: Moscova, Gijon-Spania, Bonn, Frankfurt, Antwerp – Belgia, Banff – Canada, Berlinale – Premiul UNICEF, Essen, Tokyo, Mumbai-India șialtele. MY FRIEND RAFFI este adaptarea cinematografică a unui roman scris împreună cu soția sa – Bettina Kupfer -de asemenea, co-producător și actor în film.


 Foto albert kitzl

Albert Kitzl – Germania

Actor

Albert Kitzl s-a nascut in 1943 la Bacova (langa Timisoara).  A studiat actoria la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din București – IATC.
În România a fost actor la Teatrul Bulandra și TES din București și la  Teatrul German de Stat  din Timișoara.
În Germania a lucrat în cinematografie cu mai multi regizori germani, englezi și italieni (Detlef Buck, Sebastian Schipper, Peter Greenway și altii). Pe lângă rolurile de teatru pe scenele din Köln, Hamburg și Dusseldorf, a putut fi vazut de asemenea in multe productii de emisiuni TV din Germania

Filmografie selectiva :

Wir können auch anders
Charlie & Louise – das doppelte Lottchen
Long hello and short good bye
Absolute Giganten
The Tulse Luper Suitcases
September
Dreiviertelmond
Ruhm
Jack
My Friend Raffi


 toman

TOMAN RYCHTERA  – Cehia

Sportiv, Cascador, Profesionist Parkour

Încă din adolescență Toman a practicat Kung-fu si ulterior Parkour.
La ambele sporturi a participat la multe competitii nationale din Cehia, plasandu-se pe locuri de top.
Datorita acestor realizari, s-a implicat in  multe proiecte legate de sport, in filme de scurt metraj si clipuri video, realizate de studenti si profesionisti. In aceste proiecte a lucrat ca actor si cascador.
Talentul sau  a fost recunoscut de catre  regizorul Petr Oukropec, care l-a selectionat pentru un rol principal in filmul artistic  In Visele  Tale !