grozev

Alexander Grozev – Bulgaria

Critic de Film, Presedinte Festival

Este un foarte cunoscut critic de film din Bulgaria. Are un doctorat în Teoria Cinematografului. Este profesor de Istoria filmului la Universitatea De Sud-Vest şi lector de critică de film La Academia Naţională de Film. Alexander Grozev a fost membru în numeroase jurii la festivaluri internaţionale de film. Este membru al Asociaţiei Cineaştilor Bulgari şi de asemenea este membru în colegiul de redacţie al reviste Kino. Este fondatorul şi directorul  Festivalului de Film de la Varna – LOVE IS FOLLY (dedicat filmelor de dragoste) , care s-a înfiinţat cu peste 20 de ani în urmă. Alexander Grozev a fost Director al Centrului Naţional de Film din Bulgaria, a fost reprezentantul Bulgariei în Asociaţia Europeană de Programe Media. A publicat 16 cărţi de teorie
şi istorie a filmului şi are numeroase articole tipărite în Marea Britanie, Germania, Rusia etc.


gorkem

Gorkem Yeltan  – Turcia

Actriţă, scriitoare, regizoare

S-a născut în 1977 în Nazilli, Turcia. A absolvit Facultatea de Teatru a Conservatorului de Stat din Istanbul. A jucat în multe seriale de tele¬viziune, piese de teatru şi filme artistice. A câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la a XVI-a şi a XVIII-a ediţie a Festivalului de Film Golden Boll ( Altin Koza) din Turcia si editia a 38-a editie a Festivalului de la Rotterdam. A fost membru în juriu la a 17-a ediţie a Festivalului de Film Altin Koza şi la a 7-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii şi Tineret – Erevan, Armenia, precum şi la ediţia a III-a Drem Fest Cinema. Görkem Yeltan este şi scriitor. A publicat 18 cărţi pentru copii. Pe lângă literatură pentru copii scrie şi versuri pentru piese muzicale. Este membru activ în lupta pen¬tru menţinerea păcii în lume. În 2015 a regizat primul film artistic: We Were Dining and I Decided, deja inclus în circuitul internaţional de festivaluri.


 Giuseppe-Piccillo

Giuseppe Piccillo  – Belgia

Actor

Giuseppe Piccillo este un tânăr actor belgian, de origine italiană. A terminat cursurile celebrei Şcoli de Teatru FLORENT din Paris. A lucrat filme publicitare pentru televiziuni din Franţa. În ultimii 6 ani a făcut parte din echipa organizatorică a Festivalului
Filmului de Dragoste – Mons – Belgia. În 2012 a filmat în România sub conducerea lui Dan Chişu în filmul ”Chasing Rainbows”. Este un talentat animator pentru spectacole de teatru stradal şi mai ales pentru spectacole dedicate copiilor în şcoli, spitale etc. În prezent filmeaza la Paris pe platourile noului sezon al cunoscutului serial Disney – Violetta.


 orasanu

Mihai Orăşanu – România

Producător, Inginer de sunet

În lunga sa activitate din domeniul cinematografiei a produs peste 20 de filme artistice de lung şi scurt-metraj şi a realizat coloana sonoră la peste 70 filme artistice de lung metraj.
Este profesor universitar doctor la Facultatea de Film din
cadrul UNATC (Universitatea Naţională de Arta Teatrală şi Cinematografică).


 marina-roman

 Marina Roman – România

Jurnalist, Critic de artă, Conferenţiar Universitar Doctor

Marina Roman este membru al Uniunii Cineaştilor din România şi membru fondator al Asociaţiei Române de Film “Document.Art”. Şi-a început cariera de jurnalist cultural încă din 1982. Este absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică  “I.L.Caragiale” din Bucureşti (1980).  Teatrolog şi filmolog, de la redactor la secretar general de redacţie sau redactor-şef adjunct, a abordat cu professionalism şi cu aceeaşi plăcere şi presa scrisă, şi radioul, şi televiziunea. Este conferenţiar univ. dr. la Universitatea Hyperion din Bucureşti, predând Televiziune la Facultatea de Jurnalism.  Teza sa de doctorat, publicată în volum, se intitulează  “Ambiguitate teatrală şi finalitate liturgică în opera lui Tarkovski
În calitate de critic şi de promotor de artă, Marina Roman are o activitate bogată în promovarea tinerilor artişti talentaţi. Pentru Marina Roman, arta înseamnă emoţie. Pentru aceasta depune mărturie şi recentul său volum de versuri  “Fascinaţia Meduzei”, care s-a bucurat de un real succes.


 jereghi

Valeriu Jereghi – Republica Moldova

Scenarist, regizor, producător

Absolvent al Facultății de Regie a Institutului Unional de Cinematografie –Moscova (VGIK). A desfășurat activități în cadrul studioului Moldova Film, precum și în studiouri din Iugoslavia, România, Austria, Ungaria, Germania, Franța și Rusia(”TRI-TA” al regizorului Nikita Mihalkov). Deține numeroase premii la Festivaluri Internaționale de Film de la Moscova, Bruxelles, Viena, Salerno, Roma, Harkov, etc. A obținut Diploma de Excelența la prima ediție Dream Fest Cinema (2011).


 Foto-Mihai-Fulger-(1)

 Mihai Fulger – România

Jurnalist, Critic de film

Mihai Fulger este jurnalist şi critic de film, cu peste 1.000 de cronici, recenzii, articole de opinie, eseuri şi interviuri pe teme cinematografice apărute, în diverse publicaţii, începând din 2002. Colaborează cu „Observator cultural” din 2005. Din 2013 este redactor fondator al revistei trimestriale „Film”, publicată de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN). Debutul său editorial, volumul de interviuri „Noul val” în cinematografia românească, a fost distins în 2007 cu premiul „George Littera” pentru carte de cinema de către Asociaţia Criticilor de Film din cadrul UCIN. Începând din 2007, a colaborat cu numeroase festivaluri de film din România. A fost membru în juriile FIPRESCI ale mai multor festivaluri internaţionale importante (Berlin, Busan, Cluj, Durres, Gijón, Motovun, Riga, Varşovia). Din 2012, activează la Arhiva Naţională de Filme (ANF) ca redactor şef al Cinematecii Române.